la bandera catalana a Calella…, o l’espanyola?

Des de fa algunes setmanes, Calella viu una certa tensió amb el tema de si la senyera ha d'onejar al balcó de l'ajuntament…, o no. Els diferents partits polítics, en funció de si estan al govern o a la oposició, diuen la seva, que si no s'han de ferir sensibilitats, que si hem de crear una bandera local, que si han d'onejar totes per donar compliment a la legalitat, que si les treiem totes i només posem la catalana en dies o dates senyalades…, i tants arguments a favor o en contra com vulgueu.

Personalmant he seguit el tema i he acabat per no posicionar-me per cap orientació -i això que sóc d'Ësquerra!!!-, però desprès de passar-me 8 anys a l'ajuntament -amb la senyera penjada al balcó i prou-, he aprés que les coses, totes, s'han de relativitzar. I no sempre és fàcil o senzill.

Però si davant de l'actual situació considero adient que hi hagi diàleg, també és cert que hem de tenir les idees clares. Calella no té -actualment-, una senyera/bandera pròpia (el penó històric que hi ha al museu ja no serveix), la legalitat fereix -aquesta si-, sensibilitats, l'espanyola no representa a totes les sensibilitats, la catalana tampoc…, i així podríem argumentar a favor o en contra d'una opció o d'una altra.

Per tant, que podrem fer? la meva opció -i ara si que em posiciono-, és que onegi la catalana -únicament-, i que es consideri com la de Calella provisionalment, i mentre que es faci l'estudi per fer la bandera local, que es pengi l'europea al costat de la catalana…, i que l'espanyola no es col·loqui enlloc…, fins que al cuartel de la guardia civil no oneji en correspondència la catalana…, que mai hi ha estat present !!!

I és aquí a on volia arribar. Per què se'ns obliga a penjar l'espanyola als balcons de l'ajuntament mentre que als cuartels de la guardia civil mai ha onejat la catalana? Si ja sé que hi ha lleis que determinen que no cal en aquests llocs…, però a on queda el respecte vers el territori i la nació catalana?

Per tant, jo ho tinc clar: al balcó de l'ajuntament la catalana i al cuartel de la guardia civil, l'espanyola…, i tots contents i cada part tindrà la seva bandera a on li correspon. Els catalans la tindrem al lloc a on la societat civil hi troba la seva representació, l'ajuntament, i els espanyols al lloc que representa l'ocupació històrica d'un país, als cuartels de la guardia civil. Equilibri perfecte, històricament lògic i socialment harmoniós.

I un prec final a tots els electes locals -del govern i de l'oposició-, deixeu de discutir per les banderes i preocupeu-vos per la gestió de la ciutat. Veig que els del govern això ja ho tenen clar…, però els de CiU donen la impressió que no tenen res més a fer, i aquesta imatge no és la millor que poden donar. Tal vegada sembla que només es preocupen per la ideologia i es desentenen dels temes que veritablement preocupen als ciutadans de Calella. Però que hi farem. En tot cas, els esperono a canviar d'actitud i que es posin a fer la seva veritable funció, la de fiscalització i control de la gestió de govern. Ei, només és un consell d'un ex alcalde que valora la tasca que es fa des de l'oposició i que és necessària per tal d'assolir el millor pels ciutadans de la ciutat.

Com diu el "polonés" ex president Maragall, Visca Catalunya !

[@more@]

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.