el discurs de Montilla i els seus efectes

El discurs del President Montilla m'ha sorprès. Ho dic sincerament. No m'esperava d'una persona amb el perfil que té, un discurs tant contundent. De tota manera, no crec que sigui necessari pensar que s'ha convertit en un independentista. He trucat a la seu nacional d'Esquerra i m'han confirmat que cap persona que es digui José Montilla ha demanat l'ingrès a ERC.

Més aviat penso que hi ha unes eleccions molt a prop i el PSC té necessitat de treballar per aconseguir vots, sobretot perque la nefasta gestió del PSOE els hi està posant molt difícil. Per tant, estratègicament pot resultar molt rendible "pescar" vots en els ambients catalanistes moderats. Per això crec que el discurs anava adreçat a aquests sectors que, a més a més, tant poden votar a CiU com al PSC més catalanista. I penso que no resulta mala estratègia. En tot cas, Montilla marca perfil propi, més catalanista i buscan el vot que pot aportar molts diputats a les files socialistes a les properes eleccions.

De fet, el discurs ha tingut efectes col·laterals. El primer i, al meu entendre, més cínic, ha estat el efecte causat a les files peperes. Aquest xicot, en Cirera té cara d'anar restret i tenir mal de panxa i per això dóna respostes que no se les pot creure ningú. El seu nivell de cinisme és total. Tot és culpa de l'actual govern de Madrid i, de rebot, del tripartit de Catalunya. La seva crítica a la gestió dels actuals governs és ferotge…, però ja no recorda el tema del "xapapote" de Galícia, a on varen fer callar les crítiques a base d'enviar milions de d'euros a Galicia i pagar a qui fos, pel que fos, per tal que callés? ja no recorda les "inauguracions" de Cascos amb l'AVE que desprès patia esborancs als Monegros? ja no recorda la nefasta política del PP envers Catalunya amb una inversió en infraestructures ridícula? ja no recorda el PHN, que podia dessecar l'Ebre només per satisfer els seus amics constructors de camps de golf de València i Múrcia? Déu meu, escoltar aquest personatge -i tota la colla de mentiders del PP- em provoca ganes de vomitar. Quina colla de mentiders i estafadors!!! Han estat els que més odi han atiat contra Catalunya i la nostra llengua i cultura, i ara ens volen fer creure que ells són els que més defensen Catalunya. Això és intolerable i inacceptable!

El segon efecte col·lateral l'ha provocat en les files de CiU. Aquest discurs li pot treure votants. Per això no és d'estranyar les reaccions descalificadores que ha emprat Duran i Lleida i els nois mateixos nois de Mas. No poden entendre com un president -per ells considerat espanylista-, els fa un discurs que ni el mateix Jordi Pujol mai es va atrevir a fer…, i encara menys a Madrid! Per tant, han hagut de sortir al pas ràpidament per tal que tothom es quedès quiet i no perdre quoata de votants.

I el tercer efecte s'ha produit a les files d'Esquerra. Estant contens perque sembla que el president que ens han posat als catalans mostra un perfil més proper als seus plantejaments. Per una vegada estan d'acord amb un discurs institucional del president de Catalunya. Tot un pas endavant. 

De fet haig de donar les gràcies al "Sirera" per les declaracions que fa. Cada vegada que parla, ERC guanya vots i militants. Ja pot anar fent, ja, que com més parli, més reforça el sentiment separatista i independentista de molts catalans. Potser si que al final els caldrà estar agraits per existir a aquesta colla de feixistes disfressats de falsos demòcrates. Són els fariseus del s. XXI !!

S'apropen eleccions i cal tenir el cap fred i la mà calenta: el cap fred per poder pensar i reflexionar bé i la mà calenta per votar independència. No hi ha cap altre camí.

I mentre, a sentir més mentides del PP i el seu entorn mediàtic. Quina creu…!!

[@more@]

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una comentari en l'entrada: el discurs de Montilla i els seus efectes

  1. AndreuTB diu:

    I els teòrics destinataris del discurs:
    – No sabe, no contesta.
    Ho deixen caure en el buit; que no els espatllés el seu monòleg de cinisme.

Els comentaris estan tancats.