conferència d’Esquerra Republicana de Catalunya

El passat dia 20 d'octubre, vaig assistir a la conferència nacional organitzada per ERC. La veritat és que va ser un dia molt intens. Feia anys que no participava en una conferència amb tantes persones i amb diverses corrents d'opinió llliutant per imposar les seves tesis en el document final que s'havia d'aprovar i que marcarà el tarannà del partit fns el proper congrès del 2008.

I certament, les expectatives es varen complir. Cada corrent va defensar els seus postulats, propostes i idees. Es varen poder escoltar discursos apasionants i apasionats. En una sola jornada, Carod Rovira, Puigcercós, Ridao, Huguet, Bonet, Tardà, Simó…,i un llarg nom d'il·lustres membres del partit varen desfilar davant dels congressistes i varen fer les delicies dels militants assistents…., però vaig trobar a faltar una veu…, la de Joan Carretero. Resulta, al meu parer, decepcionant que el principal promotor del Reagrupament.cat i ex conseller, no digués ni una paraula. Bé, parlar, si que ho va fer, pels periodiste i per la premsa, però no per la militància. I això ho considero un frau a totes les persones que varem anar-hi amb l'esperança d'escoltar els seus arguments i veure com els defensava. Però no va ser possible. Va enviar al combat als seus peons que, amb mejor o menor fortuna, varen defensar les seves tesis. Però no és el mateix. Jo esperava que ell donés la cara i aprofités la oportunitat de parlar davant de més de 2.500 militants. Crec que va ser una oportunitat perduda…., a més de decepcionar a un munt de persones -jo mateix entre aquest grup. Si les seves propostes ja no les acabava d'entendre, ara és la persona qui m'ha decepcionat.

I que consti que mentre jo era alcalde de Calella i ell conseller, la relació va ser excel·lent. Però una cosa no treu l'altra. Ara ell és un líder d'opinió dins del partit i penso, honestament, que no es pot amagar darrera dels seus seguidors. Si vol esdevenir un lider d'Esquerra Republicana de Catalunya en el futur, ha de donar la cara i defensar ell personalment les seves tesis. No fer-ho es pot llegir com un frau als qui el segueixen i a tota la militància en general.

Espero que en el futur, tingui la valentia de sortir a la pa

[@more@]

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.