La Fira de Calella i l’Alt Maresme 2007

Una altra fira de Calella…, i ja van vint-i-set edicions! La veritat, crec que ningú dels qui va organitzar per primera vegada la fira, es podia imaginar fins a on arribaria la fira…, i encara no ha tocat sostre, fet que cal analitzar-ho com a molt positiu. Personalment, penso que ha estat una fira de "transició". perque aquesta edició ha estat preparada per dos equips i responsables diferents, l'equip de govern sortint i l'entrant…, però el resultat m'ha agradat. Ha estat una aposta arriscada -la cultura d'Àsia ens queda molt lluny i a vegades no ens resulta propera o popular-, però crec que al final els visitants s'ho han passat prou bé. Una vegada més, felicitats a totes les persones de l'àrea de promoció econòmica per la feina feta. En saben un munt i ho fan des de la professionalitat i la qualitat en els resultats.

Però a banda del què he dit més amunt, em faig una reflexió: quin és l'objectiu que té avui la fira de Calella? Jo crec que té alguns.

1. Ser motor econòmic de la ciutat, ja que genera economies directes i indirectes a molts establiments i empreses de la ciutat.

2. Dóna bona imatge i bon nom a Calella. Molt important perque sovint la gent té una imatge de Calella de destinació turística de poca qualitat.

3. Fomenta el turisme de proximitat, és a dir, persones que venen de prop de Calella a passar el dia…, i es converteixen en turistes.

4. Genera identitat pròpia dintre del món firal de Catalunya, ja que és una oferta singular i que no es dóna en cap altra mostra firal.

Quatre objectius per una reflexió final: cal continuar fent la fira. El ritme que ha adquirit en aquests darrers anys és positiu i ha de continuar. Només una cosa, s'ha de fer amb el màxim consens entre totes les forçes polítiques de l'ajuntament i allunyar la possibilitat de confrontació. És un element prou important de la ciutat com perque es converteixi en motiu de disputa política. En aquest sentit, he trobat a faltar més suport a la fira per part dels partits de l'oposició. De CiU he vist com els seus regidors i regidores assistien als actes -sempre que podien al davant i que se'ls veiés bé, no fos cas-, però hi eren. Als del PP no els he vist -segurament hi eren però no se'ls veia. Els del govern molt bé…, tot i que he trobat que a la regidora de fires, la Sra. Mari Campà, no se li ha reconegut prou la feina feta. Llàstima.

Esperem que la fira de l'any vinent sigui tant o més reixida que aquesta. Pel que conec als qui la organitzen, aventuro un nou èxit. Segur.

[@more@]

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.